Studio Libeskind to Design Maggie’s Centre at the Royal Free Hospital

The Cancerkin Centre at the Royal Free Hospital in north London is set to be replaced by a new design from Studio Libeskind. The firm will craft a Maggie’s Centre as part of a larger masterplan at the hospital in Hampstead, U.K.

Hampstead Maggie will occupy a small footprint with floorplates expanding outward as the volume rises. Natural materials will be heavily emphasized in the development of the cancer treatment center with a composition of renewable timber to also promote the human character of the building. Prefabricated vertical louvers will form the exterior and function as shading devices that allow the diffuse infusion of natural light across the interior. The facility will be configured to support an organic flow between spaces in an effort to foster a sense of community as well. A rooftop garden will also be created.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *